Politică

Victor Ponta: Preocuparea numărul unu din acest moment nu este bătălia politică

Victor Ponta: Preocuparea numărul unu din acest moment...

Autor: Corina Mirea

05.07.2012, 11:11 433

Principala preocupare a Guvernului în acest moment nu este bătălia politică, ci îndreptarea în următoarele luni a tuturor legislaţiilor elaborate în mod greşit, în aşa fel încât să oferim mediului de afaceri cadrul prin care să poată păstra locurile de muncă actuale şi să creeze alte noi locuri de muncă, a declarat astăzi premierul Victor Ponta, în cadrul întâlnirii cu  oamenii de afaceri din România organizată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

„Sper să fiu un prim-ministru democrat, care conştientizează că înaintea economiei trebuie să ne gândim la social. Scopul meu şi implicit al Guvernului este de a încerca să convingem investorii, care sunt extrem de reticenţi, să creăm un mediu de afaceri în care statul să nu mai fie un duşman, ci un sprijin. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple vreau să ştiţi că nu am renunţat nicio secundă la ideea reducerii contribuţiilor sociale pentru angajatori. Văd în această măsură o soluţie prin care angajatorul va putea să plătească salariul angajatului în mod legal şi de a putea crea noi locuri de muncă”, a spus Ponta.  

Acesta a mai precizat că în urma primirii raportului de ţară de la preşedintele Comisiei Europene a observat că, în afara unor mici excepţii, România încă îşi păstrează atractivitatea şi stabilitatea pe care alte ţări europene au pierdut-o în ultima perioadă.

„Pentru acest motiv am avut ca idee introducerea în noul cabinet a unui ministru pentru Mediul de Afaceri, care să ne poată atrage atenţia de fiecare dată când o decizie ar putea avea o influenţă negativă asupra angajatorilor”, a adăugat Victor Ponta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO