Politică

Vlădescu pentru Bloomberg: România se află pe drumul cel bun

Vlădescu pentru Bloomberg: România se află pe drumul cel bun
26.08.2010, 16:36 43

România se află pe drumul cel bun, iar măsurile de austeriateadoptate de Guvern vor stimula economia, a afirmat ministrulFinanţelor, Sebastian Vlădescu, într-un interviu acordat Bloomberg,citat de MediafaxBusiness.

El a afirmat că este încrezător că măsuri precum reducereasalariilor şi diminuarea cheltuielilor, implementate de Guvern, vorstimula economia României.

Totodată, ministrul se aşteaptă ca emisiunea de obligaţiuni învaloare de cel puţin un miliard de euro, pe care statulintenţionează să o lanseze în acest an, va avea succes.
"Vom lansa obligaţiunile cu o maturitate de cinci ani, dar am puteaţinti şi şapte ani, în funcţie de condiţiile din piaţă. Cusiguranţă nu vom emite obligaţiunile luna aceasta sau următoarea",a spus el.

Întrebat dacă statul ia în considerare vânzarea de obligaţiunipână în noiembrie sau decembrie, Vlădescu a răspunsafirmativ.Emisiunea de cel puţin un miliard de euro face partedintr-un program de finanţare pe termen mediu care vizeazăatragerea de fonduri în valoare de şapte miliarde de euro.Ministerul Finanţelor a selectat, la sfârşitul săptămânii trecute,Erste Bank şi Societe Generale în calitate de aranjori aiemisiunilor din acest program. Citiţi mai mult despreinterviulacordat de Sebastian Vlădescu agenţiei Bloomberg pewww.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO