Politică

Vlădescu: Subiectul cotei unice este deschis pentru 2011

29.06.2010, 14:08 12

Modificarea cotei unice sau trecerea la un sistem pentruimpozitare progresivă a veniturilor reprezintă o variantă de lucrupentru elaborarea bugetului pentru 2011, a declarat, marţi,ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, citat de Mediafax.

"Cred că tot sistemul de taxe şi impozite trebuie regânditpentru 2011. Deocamdată, elaborăm opţiuni pe care le oferim lumiipolitice, care trebuie să decidă în acord cu partenerii sociali,pentru că e nevoie de consens. (...) Din punctul meu de vedere,subiectul cota unică este deschis", a spus Vlădescu.

El a punctat că, în ceea ce priveşte TVA, opţiunile suntînchise, întrucât nu poate fi luată în calcul o nouă majorare aacestei taxe.

Oficialul MFP a precizat că în prezent se lucrează la un nousistem de impozitare a proprietăţilor, fiind analizate inclusivbazele de stabilire a cotelor de impunere, mai ales că în Românianu există un sistem de evaluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO