Povestidesucces

Producătorul de mobilă Imob SRL Piatra Neamţ creşte producţia şi estimează un avans de 25% al afacerilor în acest an

Producătorul de mobilă Imob SRL Piatra Neamţ creşte...
12.02.2015, 10:49 2453

Producătorul de mobilă Imob SRL Piatra Neamţ şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu aproximativ 25% faţă de 2013 şi şi-a propus o evoluţie similară pentru acest an, avans susţinut şi de  creşterea producţiei.

“Producem  canapele din stofă şi piele naturală, scaune, mobilier din lemn masiv clasic şi miez de panel. Plecăm de la achiziţia de cherestea, avem o capacitate de uscare de 1200 m2 pe sarjă. Prelucrăm lemn de răşinoase, tei, foioase şi stejar”, spune Rodica Bontaş, Director Comercial Imob SRL Piatra Neamţ.

Cea mai mare parte a producţiei este destinată pieţei externe, în special  Germania, Olanda, Anglia, un procent destul de mic  fiind orientat spre piaţa internă. Firma produce în prezent  10.000 de scaune pe lună şi şi-a propus la final de 2015 să ajungă la 15.000 de scaune pe lună.

Fabrica de canapele are în portofoliu atât canapele simple, cât şi produse de lux, în piele naturală , cu diverse mecanisme, confort de excepţie şi design modern sau clasic .

“Orice canapea din portofoliul nostru se poate adapta dimensiunilor dorite de client”.

În afară de canapele şi scaune, Imob SRL produce şi mobilă din lemn masiv (dormitoare, sufragerii, mese pentru restaurante, bucătării din lemn masiv la comandă), fiind folosit doar lemn masiv de brad şi pin ( răşinoase), tei sau stejar.

Imob Piatra Neamţ derulează în prezent o investiţie de aproximativ 590.000 euro, din fonduri nerambursabile cu agenţia ADR NORD – EST, pentru achiziţia de utilaje şi echipamente  pentru creşterea competitivităţii companiei. Proiectul a demarat în 2014 şi va fi finalizat în acest an.

« Acest proiect s-a realizat cu credite de la BRD Piatra Neamţ , urmând ca la finalizarea proiectului să depunem cererea de rambursare către ADR Nord Est şi să restituim anumite credite către BRD. »

Planurile pentru următorii ani includ şi alte proiecte  pentru  modernizarea şi creşterea competitivităţii firmei şi asigurarea unor condiţii de muncă  la nivel european în fabrică.

« Lucrăm cu BRD din anul 2000 când am realizat împreună fabrica de scaune. Banca a fost alături de companie şi când am avut perioade mai grele şi în perioade bune”.

Investiţia în fabrica de scaune s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, sumă ce a acoperit atât clădirea, cât şi utilajele.

Compania a fost înfiinţată în 1994 ca o afacere de familie şi are în prezent aproximativ  350 de angajaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO