Prima pagina

1,3 milioane de romani au intrat pe Internet in 2000

06.03.2001, 00:00 7



Circa 1,3 milioane de romani au intrat cel putin odata pe Internet in anul 2000, potrivit unui studiu al companiei de analiza Mediaresearch si publicat pe site-ul www.eMarketer.com.

Raportat la numarul de locuitori in varsta de peste 14 ani care au accesat reteaua virtuala, Romania ocupa, cu un procent de 7%, unul din ultimele locuri in topul statelor din Europa Centrala si de Est, primul loc fiind ocupat de Slovenia (37%), potrivit acestui studiu.

Rusia, cu peste 4,1 milioane de internauti, ocupa penultimul loc in acest clasament cu 3%, urmata de Ucraina, tara in care doar 2% din populatia in varsta de peste 14 ani a intrat pe Internet anul trecut.

Din totalul paginilor web, numarul celor in limba romana reprezinta aproape 0,05%, comparativ cu 1,88% in limba rusa sau 0,32% in limba ceha.

Limba engleza domina copios acest top cu aproape 70% din totalul paginilor de web. Locurile urmatoare in acest top sunt ocupate de japoneza si germana cu 5,85% si, respectiv, 5,77% din total. Limba bulgara ocupa ultimul loc in acest top, cu doar 0,02% din paginile de Internet.

Procentul mic al est-europenilor care sunt prezenti pe Internet se datoreaza, potrivit analistilor eMarketer.com, unei infrastructuri de telecomunicatii slab dezvoltate si care a avut de suferit in urma anilor de monopol de stat, precum si resurselor financiare reduse pe cap de locuitor.

Din grupul statelor din Europa Centrala si de Est care au o prezenta mai mare pe Internet se numara Slovenia, Estonia, Cehia si Croatia, in timp ce Serbia, Rusia si Ucraina se numara printre statele in care numarul de surferi raportat la numarul de locuitori este cel mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO