Prima pagina

Accor cauta un loc pe piata hotelurilor de doua stele

17.04.2006, 00:00 14

Lantul hotelier francez Accor, unul dintre cele mai mari din lume, intentioneaza sa intre cu un nou brand pe piata romaneasca, la nivel de doua stele, a declarat pentru Ziarul Financiar Bruno Vinette, directorul general al hotelului de patru stele Sofitel.

Hotelul Sofitel din Bucuresti face parte din lantul Accor si este condus sub contract de management.

Accor vrea sa intre pe piata locala cu brandul Etap pana la sfarsitul anului cu cel putin o unitate afiliata.

"Vom avea un Etap in Romania pana in 2007", spune Vinette. Potrivit acestuia, Accor cauta, in prezent, o locatie in Bucuresti sau in provincie pe care sa o afilieze in urmatoarea perioada. "Este un produs care se va potrivi foarte bine cu piata romaneasca", explica Vinette.

Profilul clientului pentru un astfel de hotel este o persoana cu venituri medii spre mici, preturile practicate fiind in medie de circa 25 - 30 euro pe noapte.

Piata hoteliera de doua stele este cotata cu un potential mare de dezvoltare in urmatorii ani, mai multe lanturi internationale si locale exprimandu-si interesul pentru a intra pe acest segment.

Accor, care este in Romania din 1994, este prezent pe piata hotelurilor din Capitala cu Sofitel pe segmentul de patru stele, dar si pe segmentul de trei stele cu Ibis. In plus, din acest an, Accor intra pe piata cu prima sa investitie directa in sectorul hotelier, un hotel de patru stele sub brandul Novotel pe Calea Victoriei din Capitala, ce a necesitat o investitie de 33 mil. euro.

Accor are in derulare un parteneriat de dezvoltare cu lantul hotelier autohton Continental, care vizeaza deschiderea mai multor unitati in urmatoarea perioada.

Continental realizeaza investitiile in hoteluri, iar Accor le opereaza in sistem de management. In acest fel au fost introduse in circuit cele trei hoteluri Ibis din Romania, dintre care doua in Bucuresti si unul in Constanta. Reprezentantii Continental si-au exprimat intentia de a investi pana la 35 mil. euro intr-un lant hotelier la nivel de doua stele.

Industria hoteliera, care detina inca o pondere redusa in PIB, este creditata de analisti ca unul dintre sectoarele de viitor ale economiei. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO