Prima pagina

Alianta Nordului pastreaza controlul in noul guvern

06.12.2001, 00:00 23



Alianta Nordului, care controleaza Kabulul din 13 noiembrie, va pastra ministerele-cheie, al Apararii, Afacerilor Externe si de Interne, in cadrul administratiei interimare care va fi instituita in capitala afgana la 22 decembrie, a anuntat, ieri, un responsabil al ONU.

Factiunile afgane reunite in cadrul conferintei de la Bonn au ajuns ieri la un acord in privinta unei administratii interimare care va fi instituita la 22 decembrie, la Kabul. Administratia are un presedinte, in persoana liderului pastun Hamid Karzai, cinci vicepresedinti si 23 de ministri.

@Doi soldati americani au fost ucisi, iar alti 20 au fost raniti, in urma unei erori de tir, in cursul unui bombardament al unui avion B-52 american la nord de Kandahar, in sudul Afganistanului, a anuntat, CNN, citand Pentagonul.

@Avanposturile retelei al-Qaida au fost supuse ieri unor atacuri combinate din partea fortelor locale antitalibane la sol si a unui bombardier american B-52 in regiunea Tora Bora (in estul Afganistanului.

Sohrab Khan, comandant al operatiunii la sol, a declarat ca fortele antitalibane controlau ieri jumatate din regiunea muntoasa Tora Bora si continuau luptele cu membri ai al-Qaida din acest sector.

@ Statele Unite nu au luat nici o decizie referitoare la extinderea operatiunilor antiteroriste in Irak, a declarat ieri la Ankara, secretarul de Stat american, Colin Powell.

"Presedintele George W. Bush nu a luat nici o decizie referitoare la ceea ce ar putea fi urmatoarea faza a campaniei noastre impotriva terorismului", a spus el, in cursul unei conferinte de presa cu omologul sau turc, Ismail Cem.

El a precizat ca Statele Unite au facut "tot ce este necesar" pentru a-l impiedica pe presedintele Saddam Hussein sa obtina arme de distrugere in masa, insa deocamdata nu a fost luata o decizie referitoare la Irak.

Turcia si-a manifestat, dupa atentatele din 11 septembrie din Statele Unite, opozitia fata de atacurile impotriva Irakului. Ministrul Apararii, Sabahattin Cakmakoglu, a declarat, insa, saptamana trecuta, ca "noi conditii" ar putea duce la "noi evaluari".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO