Prima pagina

Altex, afaceri in crestere cu 46% in T1

20.05.2008, 10:54 23

Altex a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri in crestere cu 46% fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior, de 77 milioane euro, conform unui comunicat al companiei.

"In primul trimestru al acestui an, piata de retail din Romania a inregistrat o crestere de ansamblu estimata la circa 20% fata de perioada similara a anului anterior. Cresterea reprezinta o evolutie fireasca, datorita faptului ca in primele luni ale anului 2007 a existat o perioada de inertie a clientilor, generata de alinierea preturilor la noile taxe vamale", a declarat presedintele Altex Romania, Dan Ostahie.

Pentru acest an, compania si-a propus vanzari de 430 milioane euro.

Suprafata de expunere a operatorului de magazine cu produse electronice, electrocasnice si IT&C a totalizat 90.000 de metri patrati anul trecut.

Potrivit oficialului Altex, cresterea vanzarilor din acest an va avea ca sursa evolutia tehnologica.

Rezultatele din primul trimestru au fost influentate si de eficientiarea fortei de vanzare. Potrivit companiei, salariul mediu a crescut cu 40%, personalului din vanzari i-au fost acordate bonusuri de peste 500.000 de euro.

"Astfel, Altex Romania a inregistrat un turnover de personal de sub 15%, ceea ce reprezinta un indicator mult mai bun fata de cel obtinut in perioada similara a anului anterior".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO