Prima pagina

Americanii de la D4: aderarea la UE a crescut oportunitatile de investitii in Romania

18.01.2008, 13:03 13

Grupul de investitii american D4, care a anuntat un plan de investitii de 100 de milioane de euro pentru piata locala, considera ca economia Romaniei este in plina crestere, fiind un moment prielnic pentru investitii.

"Economia Romaniei este in plin boom. Banii curg in tara deoarece este momentul potrivit, este o necesitate importanta de crestere si infrastructura", a declarat Don Rosacker, managing partner al companiei, pentru publicatia CPN Today.

Compania urmareste investitii cu o valoare cuprinsa intre 15 si 50 de milioane fiecare, intr-o serie larga de segmente ale pietei imobiliare, inclusiv in activitati de demolare si ecologizare.

"Avem rezerve financiare semnificative astfel ca ne putem uita si la afaceri de 100 de milioane de euro sau chiar mai mari. ncepem cu 100 de milioane de euro astfel ca lumea sa stie ca suntem puternici si nu suntem in piata doar pentru a face una sau doua afaceri mici si apoi sa iesim", a adaugat Rosacker.

D4 Investments a fost infiintat in 2007 de catre David Funderburk - fostul ambasador american in Romania, specialist in relatii guvernamentale in SUA si de catre Directorul Executiv Don Rosacker, iar in Romania este condus de avocatul Daniel Costea, specializat in domeniul real estate.

"Ne-am uitat dupa proprietati in ultimele 12 luni si credem ca vom incheia prima tranzactie in primul trimestru al acestui an si planuim multe altele", a mai declarat Rosacker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO