Prima pagina

Analistii straini afiseaza prognoze mai pesimiste privind inflatia din Romania

18.03.2008, 15:23 14

Analistii straini continua sa reevalueze in crestere prognozele privind inflatia din Romania, insa isi imbunatatesc estimarile privind cresterea economica si deficitul de cont curent, potrivit celui mai recent raport al Consensus Economics, preluat de Mediafax.

Estimarile privind rata medie a inflatiei din acest au fost reevaluate in crestere cu 0,2 puncte procentuale, fata de raportul anterior, la 6,5%.

Nivelul prezentat in raport este cu 0,5 puncte sub cel publicat de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 7%.

Pentru anul viitor, analistii anticipeaza o revenire a inflatiei la 5%, nivel in crestere cu 0,2 puncte fata de prognoza anterioara.

In ultimele doua rapoarte publicate in 2007, Consensus a afisat prognoze din ce in ce mai pesimiste privind inflatia, in urma cu trei luni nivelul anuntat de analisti fiind de 5,5%. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO