Prima pagina

Arctic, vanzari de 46,4 mil. euro pe piata locala in S1

12.08.2008, 11:13 11

Compania Arctic Gaesti a anuntat pentru primul semestru vanzari de 46,4 milioane euro pe piata romaneasca, volumul vanzarilor inregistrand insa o scadere de 13% pe piata externa comparativ cu acelasi semestru al anului anterior.

"In prima jumatate a anului 2008 vanzarile locale au crescut usor, pe fondul unei piete cu o crestere ponderata, sub nivelul inregistrat anul trecut. Rezultatele obtinute pe pietele externe reflecta situatia economica existenta in aceasta perioada la nivel international. Peste jumatate din aparatele frigorifice produse la Gaesti merg la export, iar criza economica manifestata la nivel mondial a influentat negativ majoritatea statelor in care noi exportam produse", a declarat, in comunicat, directorul general al Arctic, Ugur Kayali.

Producatorul de electrocasnice a vandut in primul semestru 667.000 de unitati, dintre care 312.000 in Romania. Din numarul total de unitati vandute, peste 500.000 sunt aparate frigorifice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO