Prima pagina

Asirom castiga 11,7% pe Rasdaq in urma zvonurilor de preluare (Update 3)

Asirom castiga 11,7% pe Rasdaq in urma zvonurilor de preluare (Update 3)
23.07.2007, 13:28 14

Cotatia titlurilor Asirom a crescut astazi pe Rasdaq cu 11,7%, in urma zvonurilor din piata potrivit carora Ioan Niculae, care controleaza pachetul majoritar al companiei de asigurari, vrea sa vanda participatia sa companiei Vienna Insurance Group (VIG). Actiunile urcasera la ora 13.15 cu 24%, insa au scazut dupa ce Ioan Niculae a infirmat zvonurile.

"Este o prostie ce am citit in presa. Nu intentionez sa vand", a declarat, astazi, Ioan Niculae, pentru Mediafax.

Omul de afaceri este presedintele Interagro, actionarul principal al Asirom, al doilea asigurator local, cu o cota de participare la capitalul social de 50%.

Cotidianul Business Standard a scris in numarul de astazi ca grupul Vienna Insurance va prelua pachetul majoritar al companiei Asirom, de la omul de afaceri Ioan Niculae. Publicatia citeaza in articol surse apropiate negocierilor. In articol se mai precizeaza ca informatia va fi facuta publica maine, de catre companiile implicate, astazi urmand sa aiba loc prima transa de plati.

"Probabil ca Ioan Niculae doreste sa vanda actiunile la un pret mai mare decat cotatia de pe Rasdaq, si atunci e posibil ca azi (luni - n.r.) sa fi fost lansate ordine de cumparare pentru fixarea unui pret de referinta, urmand ca in cursul zilei de astazi (luni-n.r.) sau marti sa se realizeze tranzactia", au explicat cresterea surse din piata de capital, citate de Mediafax.


Valoarea tranzactiilor perfectate astazi pe piata Rasdaq, este de circa 620.000 de lei, ultimul pret de transfer fiind de 1 leu pe actiune. La aceasta cotatie, valoarea de piata a companiei de asigurari este de aproximativ 203 milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO