Prima pagina

Automobile Craiova, preluata de catre Ford

21.03.2008, 14:44 18

Documentele prin care compania americana Ford intra in proprietatea Automobile Craiova, cu un pachet de 72,4% din actiuni, au fost semnate, astazi, la Craiova, de catre Sebastian Vladescu, presedintele comisiei de privatizare, si Lyle Watters, negociatorul-sef al Ford Europa, informeaza Mediafax.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent la ceremonie, a aratat ca procesul de privatizare a Automobile Craiova, care a starnit deja interesul altor constructori, va permite Romaniei sa devina cea mai importanta tara din sud-estul Europei in industria constructoare de masini.

El a amintit ca planurile Ford prevad un numar de 7.000-9.000 locuri de munca la Automobile Craiova.

Presedintele Traian Basescu a multumit echipei Guvernului care a negociat preluarea Automobile Craiova de catre producatorul american de automobile Ford, primului-ministru, dar si companiei, care a dat astfel o sansa Romaniei.

Seful statului a multumit companiei Ford pentru sansa pe care o da Romaniei, pentru ca nu investeste doar in masinile care vor fi produse la Craiova peste patru ani, ci investeste incredere in oamenii din Craiova si din Romania.

Transferul de actiuni prin care Ford a preluat un pachet de 72,4% din capitalul Automobile Craiova a fost operat miercuri seara, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) incasand suma de 57 milioane euro, a declarat vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO