Prima pagina

Barclays vinde actiuni pentru refacerea lichiditatilor

25.06.2008, 11:01 13

A patra mare banca din Marea Britanie, Barclays, spera sa vanda actiuni investitorilor din Orientul Mijlociu si Asia, in valoare de 4,5 miliarde lire sterline (5,68 miliarde euro), pentru a-si reface rezerva de lichiditati, lovita de scaderea valorii contabile a activelor de pe piata.

Ieri, Barclays a avansat cu 5,5% la Bursa din Londra, cel mai mare avans din ultimele doua luni, dupa ce banca londoneza a declarat ca va oferi 1,58 miliarde de actiuni companiei Challenger, companie ce reprezinta interesele presedintelui Qatar Holdings, ale Qatar Investment Aurhority, Temasek Holdings Pte, China Development Bank, Sumitomo Mitsui Financial Group si ale actionarilor Barclays.

Sumitomo va cumpara actiuni in valoare de 500 milioane lire sterline (631 milioane euro), la pretul de 296 penny/actiune, restul de actiuni fiind oferite investitorilor la pretul de 282 peny/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO