Prima pagina

Basescu explica prezenta redusa la vot

26.11.2007, 00:01 14

Explicatia oferita de Presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru participarea la votul pentru europarlamentare a fost faptul ca specificul alegerilor pentru Parlamentul European, explicat si de experienta nou-intratelor state in UE, consta in lipsa unei participari deosebite, noi aflandu-ne ca procent al participarii imediat dupa Ungaria - "ne inscriem in specificul unor state proaspat intrate [in UE]".

De asemenea, participarea scazuta de la europarlamentare reflecta "si o lipsa de incredere a romanilor in clasa politica", oamenii politici fiind cei care au indemnat locuitorii Romaniei sa nu participe la vot, dand dovada de "un nivel de responsabilitate foarte scazut".

Referendumul se constituie intr-o lectie inclusiv pentru mine, dar nu voi inceta sa cred si sa sustin ca romanii doresc primenirea, reformarea clasei politice. Acest lucru se vede foarte bine si din modul cum au votat cei circa 5 milioane de romani. 89% au votat pentru introducerea votului uninominal (peste 4 milioane din cele 5 milioane de romani).

Procentele in care au votat pentru depasesc la toate partidele procentajul de 80%.

Basescu a mai adaugat ca votul la euroalegeri probeaza ca Guvernul are o sustinere minoritara, de circa 20%.

Presedintele Traian Basescu a incheiat afirmand ca cei care au participat, si mai ales cei care au votat "pentru", vor avea un profund sentiment de frustrare deoarece nu li se va respecta dorinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO