Prima pagina

Basescu: Voi fi in continuare presedintele romanilor

19.04.2007, 19:01 13

Presedintele Traian Basescu a sosit la ora 19.00 , in Piata Universitatii, fiind intampinat cu urale si cu strangeri de mana de cele aproximativ 2.000 de persoane adunate in piata.

Basescu, inca aflat in functie pana la finalizarea procedurilor de suspendare, nu a spus nimic legat de demisie. " Voi continua sa fiu presedintele romanilor", a fost fraza cu care si-a incheiat el discursul.

Sosirea sa a fost precedata de cea a liderului PLD Theodor Stolojan, care s-a adresat multimii si i-a cerut lui Basescu sa nu demisioneze si sa se ajunga la referendum.

"Doresc sa ii transmit lui Traian Basescu sa se gandeasca bine sa nu isi dea demisia si sa mergem la referendum", a spus Stolojan. Multimea i-a raspuns scandand: "Jos Tariceanu!" si "Basescu!".

Stolojan nu se mai afla in Piata Universitatii.Manifestantii scandeaza: "Nu va dati demisia, cum vrea Mafia!

Presedintele a pus suspendarea sa pe seama refuzului de a negocia cu partidele care au votat astazi suspendarea sa. "Am obligatia sa va rog sa ma scuzati pentru un lucru pe care am refuzat sa-l fac. Probabil ca daca as fi negociat cu partidele care au votat astazi, nu as fi fost suspendat".

La plecare, Traian Basescu a rugat multimea prezenta in Piata Universitatii sa se manifeste pasnic. "Va rog mult ca dupa aceasta intalnire sa ne manifestam in liniste, civilizat, pentru ca electoratul meu este cel care vrea o Romanie moderna. Va rog sa avem puterea specifica unor democrati de a respecta toate opiniile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO