Prima pagina

BCR: BVB ar putea atinge o capitalizare de 70 mld euro in 2010

08.07.2008, 11:58 11

Capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) ar putea ajunge la 70 miliarde de euro in 2010, fata de nivelul actual de 29,5 miliarde de euro, valoarea medie a tranzactiilor zilnice putand urca de circa cinci ori, la 45 milioane de euro, se arata intr-un studiu al Bancii Comerciale Romane (BCR).

Printre evenimentele care ar putea influenta in mod pozitiv evolutia BVB, analistii BCR mentioneaza cresterea pachetului de actiuni listate ale Petrom si Transelectrica, precum inceperea tranzactionarii Transgaz si a Fondului Proprietatea.

Pentru Fondul Proprietatea, a carui listare ar putea avea loc in 2009, analistii estimeaza tranzactii zilnice de opt milioane de euro in 2010.

In ceea ce priveste anul viitor, analistii noteaza ca BVB ar putea deveni cea mai atractiva piata din Europa Centrala si de Est, in cazul in care autoritatile romane listeaza Fondul Proprietatea si unele companii de utilitati, potrivit programului anuntat, fiind vorba de Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Romgaz, Romtelecom si Aeroportul Henri Coanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO