Prima pagina

BCR: gradul de absorbtie a fondurilor europene va creste la 60%

07.07.2008, 11:45 16

Gradul de absorbtie a fondurilor europene ar putea depasi 60% in acest an, fata de 21% anul trecut, ca urmare a imbunatatirii capacitatii de atragere a finantarilor provenite de la Uniunea Europeana, potrivit unei analize a Bancii Comerciale Romane (BCR).

Primele rezultate publicate de catre Ministerul Economiei si Finantelor arata o crestere considerabila a numarului de proiecte aprobate in cadrul celor 7 programe operationale (249 de proiecte cu o valoare totala de 2,08 miliarde euro din care 1,77 miliarde euro reprezinta fonduri europene).

"Interesul ridicat al investitorilor privati dar si al unor organisme de stat din domeniul educatiei si al administratiei locale pentru finantarile europene este de demn de luat in seama in conditiile in care se estimeaza ca o absorbtie buna a acestor fonduri ar putea genera o crestere economica aditionala de 15%-20% in perioada 2007-2013", arata analistii BCR.

In intervalul 2007-2013, fondurile europene alocate Romaniei, inclusiv cele destinate agriculturii, se ridica la aproximativ 30 de miliarde de euro iar accentul principal este pus pe dezvoltarea rurala si regionala prin investitii in infrastructura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO