Prima pagina

BNS incepe pregatirile pentru nunta cu CNSLR - "Fratia"

26.05.2000, 00:00 15



Consiliul National al Blocului National Sindical (BNS) a decis ieri la Cluj inceperea negocierilor de fuziune cu Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania-"Fratia" si a anuntat un miting pe 14 iunie la Bucuresti.

"A fost stabilita o echipa de negociere, formata din sapte membri, care saptamana viitoare va incepe discutiile. Acestea vor viza si clarificarea aspectelor legate de raporturile cu formatiunile politice, astfel incat noua miscare sindicala sa nu devina anexa unui partid", a declarat Dumitru Costin, presedintele BNS.

Costin a precizat ca CNSLR-"Fratia", care a lansat oferta de fuziune inca din toamna anului 1998, trebuie sa-si clarifice pozitia fata de PDSR si PD (partide cu care a semnat protocoale electorale) si a subliniat ca BNS nu va semna anul acesta nici un protocol politic. El spune ca prin fuziunea cu "Fratia", care se va produce la finele acestui an, se va crea cea mai puternica formatiune sindicala din Europa Centrala si de Sud-Est, cu aproximativ doua milioane de membri.

Consiliul National al BNS a mai decis ca pe 14 iunie sa fie organizata o ampla miscare de protest la Bucuresti printre revendicarile careia se vor afla includerea obiectivelor adoptate de BNS la congresul de anul trecut in strategia si planul de actiune pe care Guvernul Romaniei il va prezenta UE si clarificarea problemei somerilor si a platilor compensatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO