Prima pagina

Bombardier ar putea livra in Bucuresti tramvaie de peste 300 mil. euro

Bombardier ar putea livra in Bucuresti tramvaie de peste 300 mil. euro
31.03.2008, 14:58 126

Producatorul canadian de material rulant Bombardier Transportation, care a livrat incepand din anul 2000, peste 260 de vagoane de metrou cu o valoare de 300 de milioane de euro pe piata locala, va participa in acest an la licitatia pe care o va organiza Primaria Capitalei pentru achizitionarea a 100 de tramvaie.
"Vom participa la licitatia pentru cele 100 de tramvaie din Capitala, precum si la licitatiile de la Arad si Timisoara, primariile locale vizand achizitia a 10-20 de tramvaie", a spus Anton Schiruk, senior consultant al Bombardier Transportation Austria.
Avand in vedere ca un tramvai de 30 de metri si o capacitate de circa 300 de pasageri costa in medie 2,5 milioane de euro, Bombardier ar putea livra pe piata locala tramvaie de de peste 300 milioane de euro.
Primaria Municipiului Bucuresti va organiza la sfarsitul lunii aprilie o noua licitatie pentru achizitia a 100 de tramvaie, dupa ce licitatia din toamna a fost anulata, pentru ca niciun participant nu a respectat conditiile impuse. Principalii concurenti ai Bombardier sunt Alstom si Siemens.
"In cazul in care vom castiga licitatia am putea ansambla tramvaiele la Uzina de Reparatii Atelierele Centrale a RATB (URAC)", a spus Schiruk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO