Prima pagina

Brokerii: Investitorii locali de la BVB au intrat in panica

15.07.2008, 17:29 18

Piata bursiera de la Bucuresti inregistreaza scaderi dramatice de la o zi la alta, iar indicii doboara noi praguri si stabilesc noi minime pentru ultimii doi ani. Cine este de vina pentru aceaste scaderi?
Brokerii arata cu degetul spre investitorii locali care si-au pierdut rabdarea si vand acum fara sa mai ia in considerare cat de jos sunt preturile sau cat de mari sunt pierderile. In lipsa fondurilor straine, care nu mai urmaresc piata romaneasca, si a investitorilor institutionali locali, care deocamdata aproape nu exista, vanzarile micilor investitori isi gasesc cu greu contrapartida, de unde si scaderile dramatice.
"Asistam la panica pe piata din partea investitorilor de retail autohtoni. Ei duc acum piata in jos, in ciuda preturilor foarte mici la care au ajuns actiunile, la fel cum in urma cu un an, cand piata era sus, ei cumparau si o duceau si mai sus. SIF-urile au ajuns foarte jos si totusi se vand. Nu exista nicio explicatie logica pentru asta", sustine Liviu Giugiumica, directorul general al UniCredit CA IB Securities.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO