Prima pagina

Bursa revine pe minus dupa 3 zile de cresteri, Petrom pierde 4,5%

Bursa revine pe minus dupa 3 zile de cresteri, Petrom pierde 4,5%
06.08.2008, 16:41 5

Indicii bursieri de la Bucuresti au revenit pe minus astazi dupa trei sedinte consecutive de cresteri, pe fondul unui rulaj modest, sub nivelul inregistrat pe Rasdaq. Titlurile celei mai mari companii romanesti, Petrom, au pierdut 4,51%, dupa ce grupul petrolier detinut de OMV a anuntat un profit sub asteptari.
Indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la BVB, a pierdut 1,12%, pe o piata cu un declin mediu de 0,62%. Indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a pierdut 0,5%.
Cel mai reprezentativ indice de pe piata, BET-XT, care urmareste evolutia primelor 25 de companii in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, s-a depreciat cu 1%, in timp ce societatile din sectorul energetic au consemnat o cadere de 1,88%.
Valoarea totala a transferurilor de pe piata reglementata a urcat la circa 17 milioane de lei, apropae jumatate din valoarea tranzactiilor efectuate pe RASDAQ. Cele mai lichide companii au fost Petrom, BRD, Banca Transilvania si SIF-urile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO