Prima pagina

Bursele americane se asteapta la cea mai mare cadere din 2000 pana in prezent

22.01.2008, 14:19 18

Indicii futures ai burselor americane au cazut astazi, investorii fiind ingrijorati ca stagnarea economiei globale va continua, la deschidere, indicele Standard & Poor's 500 putand avea parte de cea mai mare cadere din aprilie 2000 pana in prezent, arata Bloomberg.

Indicele regional asiatic a pierdut cel mai mult din ultimii opt ani, bursele europene reusind sa-si revina insa din declinul inregistrat luni, in speranta unor reduceri ale ratelor dobanzii din partea majoritatii bancilor nationale.

Exxon Mobil Corp., cea mai mare companie petroliera, si Barrick Gold Corp., cel mai mare producator de aur, au cazut pe bursele europene ca urmare a scaderii preturilor petrolului si ale metalelor.

"Investitorii intra in panica", a declarat Chirin Gill, manager la Daiwa SB Investment din Londra. "Toate datele economice venite dinspre SUA arata o slabire severa".

Indicele futures S&P 500, care expira in martie, a pierdut 5,2 procente la bursa londoneza. Daca si la deschiderea burselor americane s-ar pastra o asemenea scadere, aceasta ar reprezenta cea mai mare cadere de la cea de 5,8% din aprilie 200. Indicele futures Dow Jones a pierdut 560 puncte, in timp ce indicele futures Nasdaq-100 a pierdut 94,75 puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO