Prima pagina

Bush: "Totul este sub control"

17.03.2008, 18:31 11

Presedintele SUA, George W. Bush, a dorit sa asigure investitorii ca pietele financiare vor continua sa functioneze, adaugand ca SUA "tine totul sub control", conform unui blog al Wall Street Journal.

"Un lucru este sigur: ne aflam in timpuri pline de provocari [...] dar Statele Unite se afla deasupra situatiei".

Facand referire la actiunea Rezervei Federale americane de a reduce rata de discount si de ajuta in mod direct institutiile financiare, presedintele american a declarat ca este intru totul de acord cu actiunile bancii centrale: "Rezerva Federala s-a miscat repede pentru a readuce ordinea pe pietele financiare".

Aflandu-se alaturi de secretarul trezoreriei Henry Paulson si alti oficiali, in cadrul unui interviu, Bush a reafirmat faptul ca "institutiile financiare (americane - n.r.) sunt puternice si ca pietele importante functioneaza eficient si la obiect".

Bush a tinut sa mentioneze faptul ca "Atunci cand va fi nevoie, vom actiona decisiv" pentru a aduce ordinea pe pietele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO