Prima pagina

CA IB tinteste si spre investitorii cu profil ridicat de risc

19.04.2006, 00:00 17

CA IB Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a HVB Bank, lanseaza al patrulea sau fond mutual, completandu-si astfel oferta cu un produs pentru clientii cu apetit mai ridicat pentru risc.

In ultima luna s-au lansat sase noi fonduri mutuale, mai mult decat anul trecut, in conditiile in care analistii se asteapta ca piata sa creasca la 1 miliard de euro in urmatorii trei ani fata de 130 de milioane cat este in prezent, pe masura ce investitorii vor cauta alternative de plasament la depozitele bancare.

Premio este un fond de actiuni, care va avea plasamente de pana la 100% pe piata de capital din Romania. Distributia fondului se va realiza prin intermediul retelei teritoriale a HVB Bank.

HVB este in proces de fuziune cu UniCredit si Banca Ion Tiriac, care nu au societati specializate de administrare a investitiilor.

Premio va porni cu un capital initial de 3,5 milioane de lei (circa 1 milion de euro). CA IB Asset Management se numara printre putinii jucatori de pe piata care nu avea un fond pe segmentul de risc ridicat, in conditiile in care pe acest segment au fost lansate mai multe fonduri, iar subscrierile au crescut semnificativ.

"Am lansat acest fond de actiuni din dorinta de a ne completa gama de produse si de a oferi prin reteaua noastra de distributie o paleta de instrumente cat mai variata. Acest produs nou se adreseaza investitorilor cu apetit de risc ridicat", a declarat Florin Dolea, directorul executiv al CA IB Asset Management.

Societatea, infiintata anul trecut, administreaza in prezent trei fonduri mutuale, Stabilo, Integro si Europa Obligatiuni, ale caror active se ridicau la finele lunii martie la 13,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO