Prima pagina

CEO Romtelecom: Am inversat trendul de scadere pe telefonia fixa

CEO Romtelecom: Am inversat trendul de scadere pe telefonia fixa
13.12.2007, 19:08 21

Romtelecom, una dintre cele mai mari companii de pe piata locala, a inregistrat pentru prima oara in ultimii trei ani o crestere neta a numarului de clienti pe telefonia fixa, operatorul urmand sa incheie anul cu peste trei milioane de clienti, in timp ce planurile realizate la inceputul anului prevedeau o scadere a bazei de clienti sub 2,7 milioane de utilizatori.
"Rezultatele pentru acest an sunt peste asteptari fata de tintele stabilite initial. Am pastrat baza de clienti pe telefonia fixa la peste trei milioane, in timp ce tinta initiala bugetata era mult mai jos. Proiectia din business plan era ca vom ajunge la mai putin de 2,7 milioane de clienti", a declarat pentru ZF Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom.
Ultima crestere a Romtelecom pe telefonia fixa a fost inregistrata in decembrie 2004, iar de atunci compania a pierdut trimestru dupa trimestru utilizatori pe principalul sau segment de business, in total peste 1,3 milioane in ultimii trei ani. Dupa una dintre cele mai severe scaderi ale numarului de clienti, peste 230.000 in decembrie 2006, grupul elen OTE, actionarul majoritar al Romtelecom si Cosmote, l-a numit in functia de CEO al Romtelecom pe Ioannidis, schimbandu-l pe americanul James Hubley inainte de expirarea contractului.
In conditiile in care 2007 a fost anul celei mai dure competitii de pe telefonia fixa, cu scaderi in valuri ale tarifelor de lista, Ioannidis a fost nevoit sa inlocuiasca aproape complet si top managementul companiei. Imediat dupa numirea lui Ioannidis in functie, cinci oameni cheie din conducerea operatorului au demisionat.
Romtelecom a redus puternic scaderea numarului de clienti dupa ce a lansat la finele lunii mai campanii agresive de promovare, care au inclus si reduceri de 50% ale tarifelor. "Aproape am triplat numarul de clienti care se aboneaza la telefonia fixa Romtelecom. Daca in februarie numarul clientilor noi era de aproximativ 11.000 pe luna, acum cifra a urcat la aproape 30.000", a spus Ioannidis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO