Prima pagina

CEZ: Complexurile energetice din Oltenia devin neatractive

29.08.2008, 14:33 15

Principalele companii din piata de energie au fost obligate sa se gandeasca la propriile proiecte, ceea ce va schimba fata domeniului in urmatorii ani, dupa ce Guvernul nu a continuat planul initial de a privatiza complexurile energetice din Oltenia (Craiova, Turceni si Rovinari), scrie BUSINESS Magazin.
"Daca Guvernul ar fi decis privatizarea acestor complexuri energetice, am fi fost interesati sa cumparam, mai ales datorita sinergiilor care s-ar fi creat prin faptul ca CEZ detine distributia pe zona respectiva", spune Doru Voicu, directorul de dezvoltare al CEZ Romania. "Noi vedem cum aceste complexuri devin din ce in ce mai neatractive", spune Voicu. Principala explicatie pentru scaderea atractivitatii lor sta in investitiile de mediu pe care trebuie sa le faca (estimate la peste doua miliarde de euro pana in 2012) si in faptul ca internalizarea costurilor pentru aceste investitii, luand in considerare faptul ca energia produsa la Rovinari, Turceni si Craiova se vinde acum la un pret mediu, ar face complexurile prea scumpe, chiar pentru pretul mediu din piata de acum.
Cititi mai multe despre planurile marilor companii de electricitate pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO