Prima pagina

Chirca, BNR: Procesul de dezinflatie nu s-a intrerupt, chiar daca se va pierde o batalie

19.10.2007, 11:30 29

Rata anuala a inflatiei de 6,03% (septembrie 2007/septembrie 2006) nu se inscrie in tinta de inflatie din acest an, de 4% cu un interval de variatie de +/- 1 punct procentual. Chiar si-n conditiile in care la sfarsitul acestui an, rata anuala a inflatiei (calculata decembrie 2007/decembrie 2006) se va situa la limita superioara a intervalului de variatie, rata medie anuala a inflatiei pentru anul 2007 va avea o valoare mai mica decat 6,56%, nivel inregistrat in anul 2006. Procesul de dezinflatie nu s-a intrerupt, chiar daca se va pierde o batalie, scrie Constantin Chirca, director adjunct al Dierctiei de Statistica din cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

Rata medie anuala a inflatiei - prin nivelul inregistrat de 4,3% - reflecta continuarea procesului de dezinflatie si constituie unul dintre indicatorii de convergenta nominala. Inflatia nu a luat-o razna, cum uneori se mai afirma.

Cititi comentariul integral aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO