Prima pagina

Cuprom vrea sa renunte la preluarea grupului sarb RTB Bor

18.04.2007, 18:45 13

Producatorul roman de cupru Cuprom vrea sa renunte la acordul privind preluarea complexului sarb RTB Bor, cu activitati extractie si prelucrarea minereului de cupru, aflat in dificultate financiara, a anuntat, astazi, Autoritatea pentru Privatizare din Serbia, citata de Reuters.
Cuprom a incheiat, la inceputul lunii martie, un contract cu autoritatile sarbe pentru preluarea grupului Rudarsko Topionicarski Basen (RTB) Bor, pentru suma de 400 de milioane de dolari (circa 295,5 mil. euro). Investitorul roman s-a angajat sa investeasca 200 de milioane de dolari si sa pastreze toti cei 4.500 de angajati ai companiei sarbe.
Cu toate acestea, Curpom a transmis, ieri, autoritatilor sarbe, ca "circumstantele s-au modificat considerabil de la momentul incheierii acordului", referindu-se la opozitia manifestata de guvernul local si de sindicate dupa semnarea contractului propriu-zis, potrivit unui comunicat al agentiei de privatizare.
Oficialii Cuprom nu au fost disponibili pentru comentarii.
"Autoritatea pentru Privatizare se asteapta ca grupul Cuprom sa isi indeplineasca obligatiile pe care si le-a asumat, in conformitate cu termenii contractului", noteaza agentia sarba, adaugand ca anuntul Cuprom a fost transmis in ziua expirarii termenului limita pentru constituirea garantiilor de plata. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO