Prima pagina

Dacia Sandero va fi lansata oficial pe 3 iunie

Dacia Sandero va fi lansata oficial pe 3 iunie
26.05.2008, 13:34 27

Dacia Sandero va fi lansata oficial pe piata romaneasca, pe 3 iunie, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la World Trade Plaza.

Dacia Sandero este derivat din automobilul Renault Sandero, comercializat de grupul francez in Brazilia si Argentina. Automobilul va fi disponibil in patru variante de motorizare, respectiv doua pe benzina si doua diesel, la un pret care nu va depasi 9.500 de euro pentru cea mai echipata versiune.

Noul model este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault si Dacia pe platforma Logan (B0). Celelalte patru versiuni fabricate pe aceasta platforma sunt Logan Sedan, Logan MCV (break), Logan VAN (furgoneta) si Logan Pick-Up (mini camioneta).

Dacia Sandero va fi oferita initial doar cu doua motorizari pe benzina, cunoscutele 1,4 si 1,6 litri, cu doar doua supape pe cilindru, cu puteri de 75 CP (55 kW), respectiv 90 CP (64 kW). Se pare ca motorizarea diesel, in cele doua versiuni de putere, de 70 si 85 CP, va mai intarzia pana in toamna sau chiar pana la sfarsitul lui 2008, in timp ce o versiune mai puternica pe benzina este deocamdata o necunoscuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO