Prima pagina

Dan Pascariu, UniCredit Tiriac: De ce sa pedepsesti oameni care au obtinut mariri de salariu si de peste 20%.

10.07.2008, 11:37 29

"Sunt de acord cu ratiunile invocate de BNR, dar nu stiu daca aceasta este cea mai logica masura care poate fi luata. Se va ajunge si la externalizarea creditelor de retail pentru ca astfel de restrictii imping bancile sa dea credite direct din afara. Este reactia fireasca atunci cand se creeaza prea multe bariere, pentru ca nimeni nu este dispus sa renunte la cursa pentru clienti si cota de piata", comenteaza Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac Bank.

El considera ca nu este corecta folosirea declaratiei de venit pe anul precedent drept referinta, pentru ca aceasta da o imagine peste trecut. "De ce sa pedepsesti astfel oameni care au fost intre timp promovati, care au obtinut mariri de salariu si de peste 20%. Intr-adevar, exista un nivel de frauda destul de mare, insa ar trebui gandit altceva, pentru ca nici Fiscul nu cred ca se bucura de aceasta idee care va genera birocratie suplimentara", mai spune el.
Cititi mai mult aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO