Prima pagina

Densitatea locuitorilor din Bucuresti, de trei ori mai mare decat a vienezilor

12.03.2008, 15:29 42

Bucurestiul are o densitate de 9.009 de locuitori pe kilometru patrat, de aproape trei ori mai mult decat in Berlin (care are 3.905 de locuitori pe kilometrul patrat), Viena (3.850) si Budapesta (3.674), potrivit unui studiu realizat de Asociatia Salvati Bucurestiul.

Cu toate acestea, oficialii Asociatiei spun ca in Capitala se acorda in numar mare autorizatii de constructie in locuri deja suprapopulate, astfel orice teren liber, fie spatiu verde, loc de joaca pentru copii sau parcare este foarte cautat.

"In orice oras cu densitate mare de locuitori, mijloacele de transport in comun reprezinta principala optiune de transport a locuitorilor. Din cauza deficientelor transportului in comun, principala optiune de transport devine astfel autoturismul personal, ce cauzeaza sufocarea traficului", a spus Nicusor Dan, presedintele asociatiei.

Astfel, pe arterele principale precum bulevardul I.C Bratianu intre Piata Unirii si strada Coltei, viteza medie cu care s-a circulat anul trecut a fost de 2 km/ora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO