Prima pagina

Deutsche Bahn s-ar putea extinde in Romania

18.12.2007, 11:04 16

Deutsche Bahn AG doreste sa se extina din Polonia si Romania, prin crearea unui joint-venture cu compania producatoare de otel Jindal din India, a declarat pentru Financial Times Deutschland, presedintele companiei Norbert Bensel.

Bensel a adaugat ca Deutsche Bahn urmareste cu atentie privatizarea din Romania, mai precis privatizarea diviziei de marfa a companiei nationale de cai ferate.

Pe langa Romania, Deutsche Bahn considera de interes si Polonia unde spera sa investeasca mai mult de 100 milioane euro, intr-un parteneriat cu caile ferate rusesti.

Deutsche Bahn spera sa joace un rol activ in consolidarea industriei de transport marfa pe calea ferata, dupa ce s-a observat o scadere a vanzarilor in zona de transport calatori.

Totusi Deutsche Bahn se confrunta si cu insuccese, incercarea de achizitionare a companiei poloneze de transport marfa CTL Logistics si de achizitionare a operatorului de transport pe cale ferata din Slovenia fiind doua exemple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO