Prima pagina

Distrigaz Sud va cere gaze mai scumpe cu 20% din octombrie

01.07.2008, 11:51 29

Distrigaz Sud, companie controlata de Gaz de France, spune ca din octombrie ar fi necesara o noua majorare a pretului la gazele naturale, de aproximativ 20%, cresterea de preturi acordata de Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) in iulie fiind insuficienta.

"Pana acum avem pierderi de 80 milioane lei si estimam ca pana la sfarsitul anului pretul de import al gazelor sa ajunga chiar la 620 de dolari pe mia de metri cubi. In aceste conditii credem ca este necesara o majorare de 20% din octombrie", a declarat Bernard Arnaud, director general al Distrigaz.

Ieri, si directorul E.On Gaz Romania, Frank Hajdinjak a afirmat ca operatorul de gaze va fi nevoit sa ceara o noua crestere a pretului la gaze, pentru a ne acoperi pierderile

Potrivit lui Hajdinjak, in ultimul trimestru al acestui an pretul gazelor din import ar putea sa urce la 600 de dolari pe mia de metri cubi, de la nivelul actual de circa 480 dolari pe mia de metri cubi, iar pentru primul trimestru al anului viitor pretul ar urma sa ajunga la 630-640 dolari pe mia de metri cubi.

Preturile gazelor au crescut de azi, in medie cu 12,5%, ca urmare a majorarii costurilor cu achizitia gazelor naturale in ianuarie - iunie 2008, precum si pentru recuperarea partiala a diferentelor de pret inregistrate in aceeasi perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO