Prima pagina

Doi romani, ucisi intr-un atentat in Israel

11.05.2001, 00:00 39



Doi muncitori romani au fost ucisi si un al treilea a fost ranit intr-un atentat cu bomba comis ieri la punctul de trecere dintre Fasia Gaza si Israel, a anuntat postul de radio al armatei israeliene.

Armata israeliana, citata de postul de radio Galei Tzahal, anuntase anterior ca in atentat si-a fi pierdut viata israelieni, relateaza Mediafax. Cei trei romani lucrau la repararea gardului de securitate care separa Fasia Gaza de teritoriul israelian.

Bomba a explodat in apropierea punctului de trecere de la Kissufim, ucigandu-l pe loc pe unul dintre muncitori si ranindu-l grav pe un al doilea, care a decedat in timp ce era transportat cu elicopterul la spitalul din Beersheva, din desertul Neghev, in sudul Israelului. Un al treilea muncitor a fost ranit.

Aceste doua decese ridica la 520 numarul persoanelor ucise in teritoriile palestiniene si in Israel de la declansarea Intifadei, la 28 septembrie.

Atentatul a avut loc la cateva ore dupa ce sapte persoane au fost ranite in urma confruntarilor dintre soldatii israelieni si luptatori palestinieni in sudul Fasiei Gaza. Violentele au avut loc dupa ce armata israeliana a intrat cu tancuri si buldozere in tabara de refugiati de la Rafah, in Gaza.

Forta israeliana, care a utilizat blindate si buldozere, a tras obuze si rafale de mitraliera. De asemenea, israelienii au distrus mai multe case precum si posturi ale politiei palestiniene.

O sursa militara israeliana a informat ca raidul a fost lansat in urma diverselor atacuri palestiniene cu grenade si arme automata impotriva unitatilor israeliene din acest sector din Fasia Gaza, el avand drept scop distrugerea cladirilor de unde au fost lansate aceste atacuri.

aeful securitatii publice palestiniene in Gaza, generalul Abdel-Razek Al-Majaydeh, a declarat ca au fost distruse cel putin trei case si doua posturi de politie palestiniene din tabara de refugiati, situata in apropiere de granita cu Egiptul, relateaza CNN.

Cladirile se aflau in una din asa-numitele "zone roz", definita de acordurile de pace de la Oslo ca aflandu-se sub controlul Israelului in domeniul civil si al securitatii.

Guvernul israelian a anuntat, de asemenea, ca ii va cauta pe ucigasii celor doi adolescenti evrei ucisi cu pietre si lovituri de cutit intr-o pestera din Cisiordania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO