Prima pagina

Eugen Radulescu : "Fara masuri de corectie sistemul economic poate scapa de sub control"

25.01.2008, 18:15 12

Analistul economic Eugen Radulescu afirma intr-un editorial publicat maine de ZIARUL FINANCIAR ca "fara masuri de corectie sistemul economic poate scapa de sub control".

De la jumatatea anului trecut, leul se depreciaza, iar inflatia se ambaleaza. Vestea buna este ca, pana in prezent, atat deprecierea, cat si inflatia au ramas la valori, totusi, suportabile. Pericolul cel mare este insa ca, in absenta masurilor de corectie, procesul sa scape de sub control. Iar vestea rea este ca nu suntem deloc departe de momentul in care s-ar putea intampla asa ceva.

Radacina raului coboara destul de adanc. Din 2004 pana in 2007 leul s-a tot apreciat, sprijinind serios procesul de dezinflatie. Pacatul a venit din faptul ca doar o parte a acestei aprecieri avea suport in cresterea productivitatii muncii, care sa o sustina pe termen lung.O alta parte a venit din ?exuberanta irationala" a pietei, in special a investitorilor straini, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este riscul major care se profileaza si ce trebuie facut "in acest joc pe muchie de cutit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO