Prima pagina

Fondul Oresa Ventures cumpara trei fabrici de 32,5 mil. euro de la Somaco

11.06.2008, 19:21 34

Fondul suedez de investitii Oresa Ventures va achizitiona trei unitati de productie ale producatorului de materiale de constructii Somaco Bucuresti (SOMZ), in cadrul unei tranzactii de 32,5 milioane de euro.
Tranzactia include sucursalele Somaco din Roman, Adjud si Buzau, care dispun de 43 de hectare de teren, cladiri de 100.000 de metri patrati si 500 de angajati. Acestea vor fi preluate de catre firma Sonriso Investments, companie apartinand Oresa Ventures, potrivit unei raportari facuta de Somaco pe bursa RASDAQ.
Tranzactia va fi incheiata pe 10 august, cumparatorul urmand sa achite 22,5 milioane de euro in momentul semnarii contractului si restul de 10 milioane de euro in termen de 3 ani.
Aceasta este a doua tranzactie importanta realizata in acest an de un fond de investitii pe piata materialelor de constructii, dupa anuntul preluarii grupului de firme Simcor Oradea de catre Polish Enterprise Fund, in cadrul unei tranzactii estimata la 60 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO