Prima pagina

Fondurile Universale de Pensii vor schimba fata pietei de capital

13.06.2000, 00:00 15



Prin introducerea Fondurilor Universale de Pensii, credibilitatea pietei de capital, care a fost grav afectata de colapsul Fondului National de Investitii, va putea fi schimbata radical in doi ani, arata intr-un comunicat dat ieri publicitatii al ministrului Muncii si Protectiei Sociale, Smaranda Dobrescu.

"Fondurile Universale de Pensii vor fi sigure deoarece legea care le infiinteaza este o lege puternica si restrictiva. Fonduri ca FNI nu pot exista in sistemul Fondurilor Universale de Pensii", considera Smaranda Dobrescu

Institutiile financiare internationale vor investi in Romania de indata ce Legea privind organizarea si functionarea Fondurilor Universale de Pensii va fi promulgata. "Aceste institutii nu vor tolera modalitatile de inducere in eroare si falsificarile care au produs ultimul scandal. Prezenta lor va schimba aproape peste noapte caracterul pietei de capital din Romania", crede Dobrescu.

In mod obligatoriu, toti salariatii care mai au douazeci de ani pana la pensie vor depune circa o treime din contributia actuala la asigurarile sociale la aceste fonduri private, si in mod optional salariatii care mai au 10 ani, astfel incat vor fi acumulate, in timp, sume de cateva miliarde $, care, investite, ar putea relansa chiar intreaga economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO