Prima pagina

Formula de calcul a taxei auto, din nou modificata prin corelare cu nivelul emisiilor poluante

15.02.2008, 10:23 17

Proiectul ordonantei privind taxa de poluare auto va fi modificat prin introducerea unor reguli care sa permita corelarea taxei cu nivelul emisiilor poluante, incepand cu luna iulie si prin consultare cu Comisia Europeana, a declarat, joi seara, premierul Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

El a aratat ca varianta unei noi modificari a rezultat in urma discutiilor avute, joi, cu reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale de mediu.

"Din aceste discutii a rezultat o propunere care mi se pare acceptabila si la care sunt receptiv. Propunerea care s-a degajat este de a face o taxa care sa se reflecte intr-o formula simpla, legata de nivelul taxei si de nivelul de emisii de CO2, dupa principiul poluatorul plateste. Cu cat polueaza mai mult, cu atat plateste mai mult", a spus Tariceanu.

Intrebat daca proiectul taxei de poluare auto va fi modificat, premierul a raspuns afirmativ.

"Este foarte posibil sa facem aceste modificari, sa luam in considerare propunerile de care am vorbit. Exista in acest domeniu o legislatie in domeniu, in Franta si Austria. Astazi am vazut cateva elemente in acest sens pe care le putem include intr-o viitoare propunere", a spus Tariceanu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO