Prima pagina

FT: Bancile UBS si LGT i-au ajutat pe clientii americani sa faca evaziune fiscala - raport

17.07.2008, 12:17 10

O comisie de ancheta a Congresului american ainvinuit oficial grupul elvetian UBS si o banca din Lichtenstein, LGT Group, pentru ca si-au ajutat clientii americani sa evite plata unor taxe catre stat in valoare totala de mai multe miliarde de dolari, scrie Financial Times fara sa precizeze surse.
Potrivit anchetei conduse de reprezentanti ai Senatului, bancile au colaborat cu clientii americani pentru a-i ajuta sa ascunda de autoritati venituri impozabile, desi stiau ca acestia incercau sa evita Fiscul (IRS). Cu toate acestea, raportul nu precizeaza daca bancile au incalcat legea. Potrivit metodelor indicate in raport, LGT i-ar fi sfatuit pe clientii americani sa deschida conturi pe numele unor fundatii si sa apeleze la structuri offshore. Reprezentantii UBS au declarat anchetatorilor ca detin 19.000 de conturi ale clientilor americani in valoare de circa 18 miliarde de dolari, nedeclarate la Fisc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO