Prima pagina

GeoPost a cumparat 80% din curierul local Pegasus

03.04.2008, 21:30 19

Compania de curierat GeoPost, o subsidiara a Postei Franceze, cu afaceri de 3,1 mld. euro in 2007, a preluat impreuna cu Yurtici Kargo 80% din titlurile companiei de curierat Pegasus intr-o tranzactie estimata de ZF la 6-9 mil. euro.

Compania de curierat Pegasus, care a inregistrat anul trecut afaceri intre patru si cinci milioane de euro, a anuntat la finele lui 2007 ca intentioneaza sa se asocieze cu un fond de investitii sau cu un partener strategic, in vederea continuarii extinderii.

In primavara anului trecut, Pegasus a semnat un parteneriat cu primul jucator din domeniu de pe piata din Bulgaria, ECONT Express, urmarind si pe viitor incheierea de parteneriate pe pietele din regiune. Compania obtine circa 50% din venituri din activitatea de curierat domestic, in timp ce restul rulajului provine in mod egal din curieratul local (in interiorul oraselor) si curieratul international.

Cititi mai multe in editia de maine a ZIARULUI FINANCIAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO