Prima pagina

Grecii de la Alpha AM au minus de 20% pe Romania

07.04.2008, 18:25 17

Bursa locala a adus fondului de investitii Alpha Romania Foreign Balanced Fund, administrat de Alpha Asset Management din Grecia, un randament negativ de 19,4% in primele patru luni ale anului, titlurile SNP Petrom si BRD SG detinand primele pozitii in portofoliul fondului elen.
Cu active in administrare de aproximativ 28 de milioane de euro, fondul a fost infiintat la inceputul anului trecut.
"Fiind un fond de plasamente diversificate focalizat pe Romania, Alpha Romania Foreign Balanced Fund poate investi 65% din active in actiuni romanesti, potrivit prospectului. In prezent, aproximativ 30% din portofoliul fondului este investit in obligatiuni guvernamentale romanesti", a declarat pentru ZF Dimitris Tamvakas, seful departamentului de dezvoltare in Europa de Sud-Est si senior fund manager in cadrul Alpha AM. Fondul de investitii Alpha dedicat pietei locale a marcat un randament de minus 19,41% in primele patru luni ale anului, cel mai mic din clasa de fonduri diversificate administrate de compania elena, potrivit raportului zilnic emis de companie.
In acelasi timp, fondul Alpha Domestic, cu expunere pe piata greceasca, a raportat un randament negativ de 8,1% in acelasi interval.
"In prezent, portofoliul de actiuni al fondului reprezinta 39% din active. Primele cinci detineri ale fondului sunt titlurile SNP Petrom, BRD Soc Gen, SIF 2, SIF 5 si Transelectrica", a spus Tamvakas de la Alpha AM.
Alpha Asset Management (AM), divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului Alpha Bank cu sediul la Atena, gestioneaza active de 5,7 miliarde de euro, fiind unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Europa de Sud-Est prin intermediul fondurilor Alpha Romania Foreign Balanced Fund si Alpha Select SE Europe Fund care detine o expunere de 12% din activele de 23,2 milioane de euro pe piata locala.
Alaturi de lansarea unui fond de investitii dedicat exclusiv pietei locale, administratorii eleni au in plan distribuirea in Romania a fondului diversificat alaturi de alte noua fonduri mutuale administrate de Alpha AM prin intermediul retelei de sucursale Alpha Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO