Prima pagina

GTC confirma noul proprietar al America House: grupul francez Natixis

GTC confirma noul proprietar al America House: grupul francez Natixis
01.10.2007, 13:37 54

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) a facut publice detaliile privind vanzarea imobilului de birouri America House, confirmand informa]iile publicate in Ziarul Financiar la sfarsitul lunii august, conform carora noul proprietar al cladirii este compania Ixis, subsidiara a puterniculul grup financiar francez Natixis, in urma unei tranzactii de 120 milioane de euro.

Natixis detinea la sfarsitul anului trecut active totale de 458,6 miliarde de euro, de peste opt ori mai mult decat activele totale din sectorul bancar romanesc, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Grupul a realizat anul trecut un profit net de 2,15 miliarde de euro. Gigantul francez este la prima investitie pe piata locala, avand birouri in 68 de tari din intreaga lume si 23.000 de angajati.

Vanzarea cladirii America House este o tranzactie cheie pentru piata imobiliara locala - fiind prima investitie la un randament sub 6% - comparabil cu pietele mature din Europa Centrala si de Est.

Principalul argument al cladirii este plasamentul - in centrul Bucurestiului, Piata Victoriei fiind considerata Central Business District-ul Capitalei. In Piata Victoriei sunt plasate cladiri de birouri cu o suprafata de peste 100.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO