Prima pagina

Gusinski ramane sub paza

20.04.2001, 00:00 13



Magnatul rus Vladimir Gusinski va ramane sub paza politiei la vila sa din Spania pana la judecarea unui posibil apel impotriva deciziei Curtii Nationale spaniole de a nu permite extradarea sa in Rusia, informeaza CNN.

Un purtator de cuvant al Procurorului general rus a declarat ca Moscova nu accepta infrangerea si va continua lupta pentru a-l aduce in fata justitiei pe Gusinski pentru acuzatiile de frauda si deturnare de fonduri.

"Modalitatile de a obtine extradarea lui Gusinski nu au fost epuizate", a declarat purtatorul de cuvant. Avocatul magnatului rus, Domingo Plazas, a declarat ca se asteapta la depunerea unui recurs de catre procurorii spanioli, urmand ca o decizie finala sa fie luata in circa o luna si jumatate.

Intre timp, in Rusia situatia grupului Media-Most se inrautateste. Jurnalistii de la NTV care au demisionat in semn de protest fata de preluarea postului de catre Gazprom doresc sa fie angajati la TV6, o televiziune detinuta de fostul rival al lui Gusinski devenit intre timp aliat, Boris Berezovski, fapt ce a provocat iritarea actualilor angajati de aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO