Prima pagina

Holcim, profit in scadere cu 34,5% in 2007

23.06.2008, 16:13 17

Profitul net al Holcim Romania a scazut anul trecut cu 34,5%, la 114,5 milioane de lei, cifra de afaceri majorandu-se insa cu 28%, la 990 de milioane de lei, ca urmare a accelerarii cheltuielilor operationale peste valoarea vanzarilor si a deprecierii leului fata de euro, a anuntat compania. Totusi, principalii competitori ai Holcim, Lafarge si Carpatcement Holding au realizat cresteri de 59%, respectiv 69%.

"Reducerea se datoreaza pe de o parte cresterii cheltuielilor operationale intr-un ritm mai rapid decat cea a vanzarilor, dar si deprecierii excesive a monedei nationale fata de euro catre sfarsitul anului 2007, generand astfel o pierdere financiara (din inregistrarea diferentelor de curs valutar la datoriile exprimate in euro). Aceasta in conditiile in care in anul 2006 s-a inregistrat profit financiar generat de aprecierea monedei nationale comparativ cu euro", se arata intr-un comunicat al companiei

Veniturile companiei, parte a grupului elvetian Holcim, au avansat anul trecut cu 18%, la 1,03 miliarde lei, in timp ce cheltuielile companiei s-au majorat cu 34%, la 895,7 milioane lei.

Holcim Romania a bugetat in acest an investitii de 135 de milioane de euro pentru modernizarea unitatilor de productie, construirea de noi statii si extinderea flotei de camioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO