Prima pagina

HP angajeaza 750 de oameni

30.04.2008, 18:01 16

Hewlett-Packard Romania (HP), filiala locala a celui mai mare producator mondial de imprimante si PC-uri, va angaja aproximativ 750 de oameni in urmatoarele opt luni, cea mai mare parte in cadrul centrului de servicii din Bucuresti.
"In prezent, avem in Romania circa 1.500 de angajati, iar pana la sfarsitul anului numarul acestora ar putea creste cu 50%", spune Ecaterina Ion, directorul de resurse umane al HP Romania. Astfel, compania va ajunge la aproximativ 2.250 de angajati pana la sfarsitul acestui an.
Directorul de resurse umane a explicat ca exista premise ca numarul de angajari sa depaseasca estimarile, data fiind experienta din anii anteriori.
"Anul trecut, am angajat cu peste 50% mai multi oameni decat anul precendent", precizeaza Ion. Recrutarile din acest an vizeaza acoperirea de pozitii specializate, dar si pozitii de entry-level. In prezent, compania deruleaza o campanie de recrutare destinata acoperirii a 100 de joburi din zona de servicii si pe partea de vanzari.
Centrele de servicii si suport sunt printre cei mai activi angajatori din Capitala, anuntand sute si chiar mii de angajari in acest an. Specialistii pe anumite domenii (IT, financiar, legal), vorbitori de limbi straine, sunt printre cei mai targetati de catre acesti angajatori.
Pe de alta parte, industria IT&C este unul dintre domeniile cele mai afectate de deficitul de personal, in conditiile in care mai multi dezvoltatori software deruleaza in prezent campanii masive de recrutare.
Astfel, Oracle, subsidiara locala a celei mai mari companii de software de business din lume, angajeaza 500 de oameni pentru centrele de servicii si suport din Capitala, producatorul de solutii informative Siveco vrea sa angajeze 200 de oameni, iar CEO-ul IBM Romania a declarat recent ca angajarile vor continua chiar daca piata fortei de munca resimte dificultati.
Cu toate acestea, directorul de resurse umane al HP este de parere ca nu se poate vorbi de un deficit de personal. "Piata fortei de munca dispune in continuare de specialisti si de tineri bine pregatiti. Trebuie insa sa stii cum sa ii atragi, sa existe o pondere echilibrata intre salariu, mediul de lucru si planuri de cariera", afirma Ion.

Cititi saptamana viitoare in suplimentul Profesii un interviu cu Ecaterina Ion, directorul HR al HP Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO