Prima pagina

IKEA: In 2007 venim la Bucuresti

20.12.2005, 20:17 12

Gigantul suedez Ikea, cel mai mare retailer mondial de mobila, a confirmat pentru prima data oficial deschiderea unui magazin in Bucuresti.

"Exista planuri ca in perioada 2007-2008, Ikea sa deschida in Romania primul sau magazin in franciza, insa pentru moment nu sunt in masura sa dau mai multe amanunte", a declarat Hendrik Notmeijer, trading area manager al reprezentantei din Romania a Ikea Trading Und Design AG.

El nu a dorit sa furnizeze mai multe detalii in legatura cu amplasamentul viitorului shop. Pe piata au fost vehiculate insa mai multe posibile locatii, una dintre acestea fiind cea anuntata de reprezentantii centrului comercial Baneasa.

"Pentru Ikea, Romania este o zona foarte interesanta, care beneficiaza de materie prima din belsug si de o forta de munca foarte bine pregatita. Vedem foarte multe posibilitati pentru noi aici", a precizat Notmeijer. Ikea este prezenta pe piata din Romania pentru moment numai la nivel de reprezentanta, ea achizitionand de aici mobila pentru magazinele din intreaga lume. Conceptul Ikea este reprezentat de o oferta de produse functionale si usor de asamblat, la preturi scazute. "Articolele vizate de Ikea pe piata romaneasca sunt in general cele din lemn, iar dintre acestea ne-am axat in special pe achizitia de scaune", a mai spus Notmeijer. Achizitiile companiei, aferente anului fiscal care s-a incheiat la 31 august 2005, au crescut cu peste 20%, a spus Notmeijer. Ultimele informatii din piata mobilei situeaza la peste 200 de milioane de euro valoarea achizitiilor Ikea din Romania, in conditiile in care exporturile de mobila ale noastre pe primele noua luni ale anului au fost conform APMR de 656,42 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO