Prima pagina

Impozitarea castigurilor bursiere a adus la buget 157,78 mil.lei, de 6 ori mai mult decat in 2006

20.07.2007, 17:07 10

Incasarile din impozitarea castigurilor bursiere au ajuns, la finele primului semestru, la 157,78 milioane lei (47,4 milioane euro), de aproape sase ori peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, rezultat influentat de platile anticipate si evolutia pietei de capital.
Sistemul de taxare a castigurilor obtinute din tranzactiile pe piata de capital a fost mentinut in acest an, astfel ca nivelul ridicat al sumelor colectate poate fi pus pe seama platilor anticipate in contul impozitului anual, precum si a castigurilor mai mari realizate de investitori fata de intervalul ianuarie-iunie 2006.
Autoritatile au bugetat pentru acest an incasari de 738,9 milioane de lei din impozitarea veniturilor rezultate din transferul titlurilor de valoare.
Impozitarea se realizeaza prin aplicarea a doua cote diferentiate, de 1% si 16%, in functie de perioada de detinere a actiunilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO