Prima pagina

Ina-Schaeffler vrea sa aduca 180 mil. $ la Brasov

24.04.2003, 00:00 34

Compania germana Ina-Schaeffler KG va infiinta, pe platforma industriala de la Brasov, o fabrica de subansamble auto care va asigura circa 3.500 locuri de munca pentru persoanele disponibilizate din acest judet.
Presedintele executiv al INA, Jurgen Geisinger, a precizat ieri, la Palatul Victoria ca lucarile de constructie la fabrica - o investitie in valoare de 180 milioane dolari - vor incepe in luna iunie.
Presedintele executiv al companiei INA-Schaeffler KG a sosit miercuri dimineata la Bucuresti pentru a discuta cu premierul Adrian Nastase detaliile acestui proiect.
La sfarsitul discutiilor, premierul a afirmat ca Executivul va analiza facilitatile pe care le poate oferi companiei germane, avand in vedere ca investitia acesteia va asigura persoanelor disponibilizate din judetul Brasov sansa de a ocupa in continuare un loc de munca.
"Incercam sa adaugam locuri de munca pentru industria din Brasov, dar si pentru economia romaneasca in general", a spus Nastase.
Surse din Ministerul Industriei si Resurselor au declarat ca printre facilitatile pe care le va primi compania compania germana se numara acordarea de catre Guvernul roman a unui grant de 2.500 euro/persoana pentru instruirea primilor o mie de agngajati, asigurarea in totalitate a retelelor de alimentare cu energie electrica si gaz metan necesare fabricii, exceptarea de la obligatia de construire a adapostului de protectie civila si crearea in reteaua Ministerului Educatiei a unei clase specializate pentru pregatirea profesionala a 50 de elevi care vor lucra in aceasta fabrica.



INA-Schaeffer este in prezent cea mai mare afacere de familie din domeniul industrial din Germania. Grupul de companii are circa 52.000 de angajatI in intreaga lume, in circa 40 de fabrici aflate in tarile industrializate. Vanzarile companiei totalizeaza circa 6,5 miliarde de euro
Printre clientii companiei se numara Audi, BMW, daimlerChrysler, Ford, Hunday, Nissa, Porsche, Renault sau Volvo. Componentele pentru automobile reprezinta mai mult de jumatate din cifra de afaceri a grupului, din care circa 60% este realizata in fabrici de strainatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO