Prima pagina

Inca cinci fonduri de pensii obligatorii au aparut pe piata

28.08.2007, 13:28 18

Inca cinci fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) au fost autorizate astazi de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), conform unui comunicat al institutiei. Impreuna cu cele cinci fonduri autorizate saptamana trecuta, numarul total al acestora a ajuns la 10.

Cele cinci fonduri autorizate astazi apartin OTP, BRD, AIG, Prima Pensie - Prva si Interamerican. Saptamana trecuta au primit unda verde fondurile Allianz-Tiriac, ING, Aviva, BT Aegon si Generali. In plus, inca doua prospecte au fost anterior autorizate (Omniasig si BCR), acestea asteptand acum sa fie autorizate ca fonduri.

Startul oficial al campaniei de vanzare a acestor produse va fi dat pe 17 septembrie anul acesta. Timp de 4 luni, toti salariatii sub 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond dintre cele de pe piata. Optional si salariatii intre 36 si 45 de ani pot adera la unul dintre aceste fonduri.

CSSPP estimeaza ca numarul total al fondurilor ce vor lua startul va fi de 15, comparativ cele 10 autorizate deja.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO